I tillegg har han vært blant bidragsyterne til BBCs radioserie A Point of View. Og her er det mye bra.
For eksempel denne episoden om konsentrasjon og organisert religion. Det er stadig noe nytt for oss å ta inn, og vi har lite tid til å dvele ved det vi allerede har lest, hørt, sett eller opplevd. De Botton setter dette i kontrast til organisert religion, hvor ritualene i høytidene alltid handler om det samme temaet. Juleevangeliet er det samme hvert år, og vi setter av tid hvert år til å ta det inn over oss.
Vi bør tenke over hva dette betyr for lesevanene våre. Sitat fra podkasten:
If we lament our book-swamped age it’s because we sense that it’s not by reading more, but by deepening and refreshing our understanding of a few volumes that we best develop our intelligence and our sensitivity. We feel guilty for all that we’ve not yet read, but we overlook just how much better read we already are than Saint Augustin or Dante - thereby ignoring that our problem lies squarely with our manner of absorption rather than with the extent of our consumption.
Dette får meg til å tenke på sinnstemningen som bøkene til de Botton setter meg i, og gjør meg sikker på at jeg kommer til å lese dem flere ganger. Kanskje som et årlig rituale.
Den neste boka fra de Botton skal forresten handle om religion. Til salgs på Amazon fra mars neste år.
Den neste boka fra de Botton skal forresten handle om religion. Til salgs på Amazon fra mars neste år.
2 kommentarer:
I denne listen, ikke glem hans Econtalk-opptreden.
De Botton er en glimrende kar. Han er nok den beste jeg har lest.
Litt 90-talls den Consolations of Philosophy-tv-serien hans? Er uansett ikke like corny som Johan Nordbergs dokumentar om kapitalisme.
Sant! Han var veldig bra på EconTalk også. Men virkelig; ikke gå glipp av intervjuet på Marketplace of Ideas heller!
Jeg synes TV-serien var helt OK, om enn litt utdatert.. Men når det kommer til corny TV, så er det Nordberg som er sjefen! :)
Legg inn en kommentar