Jeg jobber med en artikkel om bloggernes betydning for politikken. Et av utgangspunktene er Drezner og Farrells argument om at selv små, spesialiserte blogger kan sette dagsorden for den politiske debatten. Tanken er at småbloggere som konsentrerer seg om emner de har spesialkompetanse på, og skriver om saker de mener er oversett, glemt eller feiltolket i mainstream-mediene, etterhvert vil bli løftet fram av de større bloggerne. Ettersom journalister og redaktører leser disse topp-bloggene, vil sakene omsider havne i de tradisjonelle mediene. Småbloggene kan med andre ord sette rammene for hvordan journalister og redaktører forstår et gitt tema, og dermed sette rammene for den bredere samfunnsdebatten.
I USA er Rathergate det definerende øyeblikket; bloggere gikk 60 Minutes-redaksjonen i sømmene, og fant grove feil i kildebruken.
Noen som vet om gode eksempler fra Norge?
Si gjerne ifra på mail (kristianlandsgard ætt gmail dot com), i kommentarfeltet eller på twitter @kristianland.
onsdag 4. november 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
3 kommentarer:
Blasfemiparagraf-saken fra i vinter er et interessant norsk eksempel. Jeg skrev litt om den på min egen blogg. Det hadde vært fint med ordentlige nærstudier av dette og andre eksempler for å få fram dynamikken i samspillet mellom ulike aktører.
Det du tar fatt i er interessant.Og artikkelen du refererer til var av stor interesse. Jeg er imidlertid redd for at norske blogger er for små og fragmenterte til at du vil finne mye av det du etterspør. Men det er verdt en runde for å se.
Olav: takk for tipset - god bloggpost!
Frr: Jeg tror du kan ha rett i at norske blogger er for små og fragmenterte til å ha denne effekten. Noen burde undersøke dette nærmere.
Legg inn en kommentar