torsdag 27. mai 2010

Nye i leseren

Jeg har lagt til noen nye blogger i RSS-leseren i det siste. Disse er gode:

Den beste blant de nye er Sociological Images, en blogg som drives av Lisa Wade og Gwen Sharpe. Denne oppdateres flere ganger daglig med bilder og korte tekster. Her er et par gode innlegg å begynne med: Constructing a Shockingly, Hilariously Sexist Past, om nåtidens oppfatninger av kjønnsrollene på 50-tallet, og High Fashion, om smykker som henviser til pillemisbruk.


Contexts.org hoster denne og flere andre sosiologiblogger, og drifter attpåtil en podkast: Sociology Improv. Jeg har ikke hørt mer enn én episode av denne, men det lover godt så langt. 

Feministing er en sosiologiblogg med temmelig hissig kjønnsperspektiv. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kommer til å ha tålmodighet til å følge denne, men den skiller seg virkelig ut fra de andre jeg leser.

Surprisingly Free er en flerforfatterblogg om teknologi og politikk fra George Mason University. Driver den ukentlige podkasten Surprisingly Free Conversations, tydelig inspirert av universitetskollega Russ Roberts EconTalk.

NYTimes-bloggen Idea of the Day har korte daglige poster, og mange anbefalinger til annet lesestoff.


Andre som har noen tips?

3 kommentarer:

Tom O. Johnsen sa...

Jeg la til den fra NYTimes, men jeg står over de andre. Leste litt igjennom den første, og bare dét holdt. Takk for praten!

fr.martinsen sa...

Jeg blir sliten av å se på Feministing, visuelt sett, orker ikke.

Kristian sa...

@fr.martinsen: jeg slipper unna slitsom layout ved å lese gjennom Google Reader, men det har sin pris. går glipp av mange fantastisk malplasserte kløftbildebannere for Evony på den måten. :)

@Tom: den er verdt å følge, hvertall. Jo, takk for praten.