mandag 1. juni 2009

Gray's Anatomy

Jeg var dessverre litt for høflig (og treg) til å sikre meg en gratis utgave av Lars Svendsens Liberalisme på forrige Civitamøte. Dessuten er det beint umulig (for meg) å finne en komplett oversikt over hvilke tekster Svendsen har valgt ut. Men Trond Berg Eriksens anmeldelse i Morgenbladet røper i det minste at John Gray er blant de utvalgte.

Kjempegreier.

En samling av utvalgte Gray-tekster (med den artige tittelen Gray's Anatomy) ble nemlig gitt ut tidligere i år. Du kan høre ham presentere og diskutere boka på LSE via UChannel.

Det som er så spennende med Gray er at han gyver løs på fremskrittstanken. Han godtar at mennesker har en evne til å stadig øke sin kunnskap, men nekter for at vi klarer å bruke denne kunnskapen til å skape politiske og etiske forbedringer. Det er jo ganske dystert, men veldig tankevekkende.

For dem som vil lese mer av Gray kan Straw Dogs anbefales på det varmeste. I disse finanskrisetider også False Dawn. Han skriver av og til for New Statesman (blant annet denne om finanskrisen og nyliberalismens død), og The Guardian har en skjeldent oppdatert rss-feed med hans artikler.

Ingen kommentarer: