torsdag 4. desember 2008

Ville Vesten på Hegnar Online

Situasjonen på Hegnar-forumet ser ut til å ha kommet helt ut av kontroll etter at politiet henla Bernt Hagtvets anmeldelse i november. Hvis det i det hele tatt finnes moderatorer på dette forumet, gjør de en fantastisk dårlig jobb.

For flere dager siden postet en anonym bruker denne groteske listen over norske menn og kvinner drept av "utlendinger eller noen med innvandrerbakgrunn." I en annen populær tråd går diskusjonen varmt om hvorfor muslimene kommer for å ta over landet. En flere dager gammel "Afrikanerne er udugelig"-tråd er heller ikke ansett som støtende nok til å fjernes fra forumet. Dette er et representativt utvalg av trådene på forumet - sjekk gjerne Politikk-rommet for nye innspill.

Forumet er rett og slett uakseptabelt. Ingen kan kalle dette verdifulle innspill til samfunnsdebatten. Det har overhodet ingen verdi. Hagtvet sa til Dag og Tid i forbindelse med anmeldelsen:
– Då må eg minna om at den opplyste offentlege samtalen er kjerneverdien til demokratiet. Men det er ein samtale som føreset at ein ikkje stengjer for kommunikasjon, men framfører resonnement og synspunkt som må gå ut over dei
reine spyttklysene.

Jeg klarer ikke å komme på noen bedre beskrivelse av Hegnar-forumet enn den jeg låner av Andrew Keen: the infinite monkey theorem. Sjekk Wikipedia.

2 kommentarer:

Tom sa...

Det spørs om de sympatiske folkene på Hegnar-forumet, matematisk sett, i det hele tatt er i stand til å oppfylle Monkey-Theoremet. Apekatter - ja. Deltakere på Hegnar-forum - nei.

Kristian sa...

sant nok. vi får heller lansere the infinite hegnar theorem: et uendelig antall hegnarister ville i løpet av evigheten produsert en uendelig mengde rasistisk vrøvl. men ikke noe masterpiece..